Sverre!

Door elmoxx op woensdag 7 april 2010 10:01 - Reacties (20)
Categorieën: En dan?, Familie, Views: 2.995

Dit verhaal begint in de vroege uren van maandag de 22e maart. Elmoxx is net wreed verstoord door de telefoon die deze ochtend als wekker dienst doet. Telefoons liggen altijd net te ver van je bed, je moet er dus wel uit om hem af te zetten. Nadat het besef er was dat de wekker ging, en de werkweek dus weer aanstaande was, uit bed gerold om de foon te smoren.

Deze start duurde langer dan normaal. Zo lang zelfs dat mijn, op dit zo onchristelijke tijdstip nooit wakker wordende, wederhelft deze ochtend ook een ooglid optilde en slaapdronken mompelde 'k moe plassen'.. 'Is goed hoor lieverd' deed mijn mond terwijl er nagedacht werd over de kledingkeuze voor deze dag.

Terwijl ik heen en weer loop tussen bad- en slaapkamer om mezelf toonbaar te maken zie ik beweging in bed, ze gaat echt plassen denk ik nog. In de spiegel zie ik dat ze rechtop is gaan zitten om de route naar het toilet aan te vangen maar dan ineens: ' Ehm.. Ik denk dat je vandaag niet naar je werk hoeft'. Wat dan?, vraag ik hoopvol. Niet werken is het mooiste waar ik in deze toestand aan kan denken! 'Nou ehh, ik denk dat mijn water gebroken is..' Echt snappen doe ik het nog niet: 'Je ging toch plassen?'

Vruchtwater dus, en niet te weinig. Ik krijg een kind, WOW! Na 2 keer een stortvloed van water hoor ik: 'en toch moet ik nog steeds plassen'. Allebei klaarwakker nu.

Het plan voor vandaag is zojuist drastisch gewijzigd en de reguliere eenzame autorit naar de werkgever is vervangen door een kortere maar gezellige reis naar het centrum. Om 06.10 uur 's ochtends sta ik, en ligt zij, op de kraam- en bevalafdeling van het ziekenhuis..

Terwijl we nog geen ouders zijn, weten we al een tijdje dat we een echt lastpakje gaan krijgen. Constant gekneusde ribben, bekkeninstabiliteit en vanaf dag 1 in stuit liggen. De oorzaak voor onze eerdere ziekenhuisbezoeken (waarvan 1 beschreven in de blogpost 'lekker onduidelijk') zal vandaag middels een keizersnede ter wereld komen werd ons verzekerd.

Grote bedrijven zijn niet altijd even goed in de communicatie. Dat, beste tweakers, weten we allemaal maar het ziekenhuis moest ons er in de volgende uren toch nog eens goed aan herinneren: Tijdens de wisseling van de wacht (van nacht- naar dagdienst) is verzuimd te melden dat wij op één van de kamers lagen. Ook kregen we een ontbijtje, erg lekker maar hierdoor kon de operatie de komende 6 uur niet doorgaan. Jammer. Weer later in de ochtend komt een andere gyneacologe onze kamer binnenvallen met de mededeling: We wachten met de keizersnede tot vrijdag, dan heeft het kindje wat meer stress en dat is goed voor de rijping van de longentjes.. Tegenstrijdige berichten weer. Heey, dat doet me ineens ergens aan denken..

Maandag 22 werd een dag met veel bezoekjes van artsen, familie en vrienden. De mobiel van de werkgever uitgezet en de telefoon met tehterfunctie samen met een laptop kwamen daarvoor in de plaats. Geen kind nog.

Vanaf het moment dat maandag dinsdag werd, waren er buikklachten. Het wel willen maar van de pijn niet meer kunnen slapen bracht wat insomnia-achtige taferelen met zich mee. Om 03.00 uur 's nachts de dienstdoende arts ervan overtuigd dat er iets mis was. Gekoppeld aan een CTG-apparaat ging de nacht door.. De pijn werd er niet minder en helaas gaf het apparaat niet aan dat het weeën waren, dan zou het tenminste te verklaren zijn.

De buikklachten werden steeds regelmatiger. Elke 3 minuten weer en de pijn hield dan ongeveer 1 minuut aan. Dat zijn toch gewoon weeën??

De 23e na het ontbijt kwam weer een nieuwe arts binnenstappen. 'Naar aanleiding van de pijn en het bloedverlies hebben we besloten toch vandaag de sectio in te plannen, jammer dat je net gegeten hebt anders kon het nu meteen' . Jazeker, dezelfde miscommunicatie als een dag eerder. Uit mijn mond kwam iets met ezel en steen, maar het aftellen kon nu dan toch echt beginnen!

Rond 14.00 uur kwam de chirurg die de keizersnede zou uitvoeren kennis maken. Door deze ontmoeting met deze prettige man steeg mijn vertrouwen in het personeel in het ziekenhuis aanzienlijk. Hij was de eerste die niet alleen maar naar de CTG keek, maar gewoon naar de patiënt. Apparaten kunnen het wel eens mis hebben immers. Binnen enkele minuten was de goede man zeker van zijn zaak: 'Dit zijn al minimaal een aantal uur weeën, ik ga nu bellen zodat ze mijn OK klaar gaan maken!'

Toen ging het snel, heel snel. Bloed afnemen, Infuus, Catheter, Ruggeprik, Keizersnede en uiteindelijk is om 15.45 uur Sverre geboren!


Na 6 dagen zijn vrouw en kind eindelijk thuis. Alles gaat goed. Die 22e en 23e maart van 2010 vergeet ik nooit meer! :)


Na het krijgen van je eerste kind veranderd er een hoop in je leven. De term emotionele rollercoaster vat het goed samen. In een volgende post zal ik daar de nodige aandacht aan geven.

Volgende: Wat zag jij?     en       Wat dacht jij? 05-'10 Wat zag jij? en Wat dacht jij?
Volgende: Werk 03-'10 Werk

Reacties


Door Tweakers user Silent7, woensdag 7 april 2010 11:41

FELI!!!
Succes.
En mooie naam.

Door Tweakers user Dhr_Soulslayer, woensdag 7 april 2010 11:42

Gefeliciteerd Papa!

Door Tweakers user Icyzer, woensdag 7 april 2010 11:43

Kijk als ie nou op de 22ste geboren was :) Dat is een goede datum (eigenervaring!). Ja nu is het de 23ste he... Tjah

Nee, maar gefeliciteerd he! Hoe bevalt het nu? Maart is een mooie maand om geboren te zijn trouwens. Altijd feestjes als het weer net beter aan het worden is :Y)

Door Tweakers user ronaldhofstee, woensdag 7 april 2010 11:47

Heel erg gefeliciteerd, inderdaad een mooie tijd van t jaar voor verjaardagsfeestjes enzo.
Ik weet nog wel dat toen ik klein was en een waterpistool wou dat nooit kon omdat ze dat niet in januari verkochten |:( .

Door Tweakers user Warmaster88, woensdag 7 april 2010 11:47

Gefeliciteerd :D
Héél véél succes met Sverre! :D

Door Tweakers user plankton123, woensdag 7 april 2010 11:56

Niiiiice, gefeliciteerd :)

Door Tweakers user Snowmiss, woensdag 7 april 2010 12:12

Van Harte Gefelicitaart!

Door Tweakers user elmoxx, woensdag 7 april 2010 12:16

Nee, maar gefeliciteerd he! Hoe bevalt het nu? Maart is een mooie maand om geboren te zijn trouwens. Altijd feestjes als het weer net beter aan het worden is
Het bevalt me uitstekend. Het is een draak, maar zo'n lief klein frummeltje is toch wel heel verslavend. Had dat nooit gedacht haha.

Maart is inderdaad een goede maand. Zelf ben ik van de 10e. Even hebben we gedacht dat hij toen al wilde komen :D

[Reactie gewijzigd op woensdag 7 april 2010 12:17]


Door Tweakers user amaterasu, woensdag 7 april 2010 12:35

Gefeliciteerd! en succes in het ouderschap :D

Door Tweakers user truegrit, woensdag 7 april 2010 12:45

Gefeliciteerd! Kindjes uit maart zijn inderdaad leuk, die van mij is net een jaar oud geworden. En wat menig ouder kan beamen, ze worden leuker naarmate ze ouder worden, wat goed is want ze zijn nogal saai zo rond deze leeftijd ;). Maar je kan er wel lekker de zomer mee in, dat vinden baby's ook wel leuk denk ik.

Door Tweakers user Rowdy.nl, woensdag 7 april 2010 13:10

Congratz, geniet er van!

Door Kuiltje, woensdag 7 april 2010 13:12

Gefeliciteerd man! (en vrouw ;) )

Heel herkenbaar, die communicatieprobleempjes in ziekenhuizen, maar gelukkig zijn jullie er alledrie ongeschonden uit gekomen.

Veel plezer met het manneke!

Door Tweakers user Jeoh, woensdag 7 april 2010 13:44

Gefeliciteerd! Leuke naam ook ;)


Door Tweakers user decramy, woensdag 7 april 2010 14:26

Eey feli!
Zelf ben ik ook geborden op de 23ste maart! Mooie dag is dat ;)

Door Tweakers user -Cn-, woensdag 7 april 2010 18:43

Gefeliciteerd ^^ leuke naam!

Door Tweakers user we_are_borg, donderdag 8 april 2010 11:33

Gefeliciteerd

En ik zal het maar roepen FOTO"S :)

Door Tweakers user Kerberos84, donderdag 8 april 2010 12:11

Proficiat!!! geniet ervan

Door Tweakers user nielsj, vrijdag 9 april 2010 00:47

Ook hier felicitaties van tante en oom :Y) :) :D O+

Door Tweakers user ameesters, woensdag 9 juni 2010 12:19

Gefeliciteerd!! Ik heb dit 10 januari mee gemaakt met mijn dochter, merel jasmijn.
In het ziekenhuis liep het alleen ff wat anders dan bij jullie, 20.15 in de kraamkamer, 21.15 er weer uit... met kind...

Lijkt mij wel heftig wat jij mee gemaakt heb, ik denk dat ik helemaal gek geworden zou zijn!!
Maar goed, je moet natuurlijk ook je hoofd koel houden voor je vrouwtje!! de emo-roller-coaster heb je helemaal gelijk in, maar daarvoor moet je ouder worden om het te kunnen mee maken denk ik!

Al het geluk van met je gezinnetje!

Reageren is niet meer mogelijk