Zo, tsssk. Belachelijk!

Door elmoxx op woensdag 19 mei 2010 15:37 - Reacties (19)
CategorieŽn: Algemene praat, En dan?, Views: 5.119

Na anderhalf uur file-rijden was ik gister toch al halverwege! Met reeds 26 km op de tripteller zat ik eindelijk op de A1 tussen Diemen en Muiden. Nog maar 1 wisseling van snelwegen en dan zou Almere toch echt snel bereikt kunnen worden. Hů, nog even wat file want de spitsstrook begint verderop.

Ik heb een motor en op dit soort momenten denk ik dan ook steevast: Had ik daar nu maar op gezeten. Voor mijn werk is een motor echter niet ideaal dus toch maar de auto.

Omdat ik zelf een motor heb, durf ik te zeggen dat ik tijdens het autorijden meer dan gemiddeld op de motoren in mijn omgeving let. Het typerende rijgedrag en de dingen waar je je als motor-rijder zo aan ergert, die ken ik immers. Je zult me daarom tijdens files bijvoorbeeld altijd maximaal links op de linkerbaan vinden als ik in de auto zit, gewoon zodat motoren makkelijker en veiliger door de file kunnen.

Gister zat ik met een muziekje, lekker genietend van het weer, op die linkerbaan te wachten. Het valt me op dat er steeds vaker echt bijzondere motoren tussen de file door zoeven. Zo zag ik variaties van de meest exclusieve Goldwing, maar ook 2 Harley’s en dat leuke kleine suzuki-lesmotortje waar ook ik mijn motorrij-lessen op had. Inderdaad, motoren zijn een soort van virus. Als je er eenmaal aan verslaafd bent, dan raak je dat niet meer kwijt. Meestal staat bij thuiskomst de motor met 2 voorwielen bovenaan op het ‘bijzonderheidslijstje’. Hoewel het ding zich gedraagt als een motor, heeft het een auto-kenteken en ziet het er uit als een brommer.. Gewoon een maf apparaat dus.

Tijdens dit vermoedelijk laatste stukje oponthoud zag ik een totaal witte motor op me af komen om vervolgens naast me te gaan staan. Een mooie BMW, denk ik. Zeker weten doe ik dat niet want de bestuurder van de witte motor had er om de een of andere reden grote behoefte aan mij heel boos aan te kijken. Verbaasd dat ik was keek ik terug met een blik van totale onbegrip. Vrij snel had ik in de gaten dat de motorrijder iets wilde vertellen, hij klopte immers op mijn zijraam. Snel drukte ik op het knopje om het raam van de rechter voorpoortier naar beneden te laten schuiven en terwijl dat gebeurde draaide ik de muziek wat zachter.

‘Waarom reed je zojuist op de vluchtstrook?’ kwam er op snauwende toon uit de witte helm.

• Ik begrijp er niets van. Ik dacht dat ik stil stond,
• Ik heb geen vluchtstrook maar alleen een vangrail aan mijn zijkant,
• Ik heb er niets van gemerkt!
• Ik rijd in een grijze 13-in-een-dozijn-golf, kun je mij niet verwarren met iemand op de meest rechterbaan, waar wťl een vluchtstrook is?
• Hoezo kon je net al last van me hebben, als ik je zojuist nog in mijn spiegel dichterbij zag komen?

Na een paar van dit soort reacties reed de motor ineens weg.. Ik wou dat ik achter hem aan kon.

Volgende: Helaas, nu moet ik wel een nieuwe! 06-'10 Helaas, nu moet ik wel een nieuwe!
Volgende: Huiskamer 05-'10 Huiskamer

Reacties


Door Tweakers user Warmaster88, woensdag 19 mei 2010 15:45

WTF, klootzak :/
Ik zou hem hoeken :9

Door Tweakers user daandegoeiste, woensdag 19 mei 2010 15:46

Die motorrijders toch, gekkenhuis :o

[Reactie gewijzigd op woensdag 19 mei 2010 15:47]



Door Tweakers user coyote1980, woensdag 19 mei 2010 15:52

Rechterbaan?

Rechterstrook zul je bedoelen! :P

Door Tweakers user Joindry, woensdag 19 mei 2010 15:52

:D hilarisch,
kl**thommels kom je overal tegen, op een moto, in een auto en ook op een racefiets. Als ze dan afstappen of uitstappen blijven het nog steeds dezelfde Kl*ten.
NIks van aantrekken gewoon. Laatst kreeg ik de middelvinger van een chauffeur in tegengestelde zin omdat hijzelf aan het spookrijden was...
Stel je voor twee keer twee baanvakken. Echter bij de wegenwerken doen ze een kant dicht dus houd je twee baanvakken over. door de middenberm zieje de andere kant wel niet. Dus ik op het andere baanvak aan het rijden (wat in normale situatie zou aanzien worden als spookrijden op het tweede baanvak :P), wat is aangeduid met volle gele lijnen en afgebakend met palen.
Plots komt er me een auto tegemoet. op hetzelfde baanvak. Hij had blijkbaar niet door dat hij na het kruispunt op het foute baanvak was terechtgekomen. Hij was niemand aan het inhalen maar kon na zijn foute beslissing niet direct terug naar zijn baanvak vanwege die palen. Toen hij net voor mijn neus dan toch op zijn baanvak raakte, keek hij naar mij alsof ik een gek was.... ik moest trouwens al licht remmen om hem extra baanruimte te gunnen om niet te botsen.
Ik zeg het je, gekken vind je overal

Door Tweakers user Loekie, woensdag 19 mei 2010 16:10

Totaal witte BMW? Waren de rode en blauwe strepen er af gevallen? Dan klopt het wel weer met het type motormuis met snor ;)

Je hebt een Vespa MP3? Bevalt dat goed?

Door Tweakers user woekele, woensdag 19 mei 2010 16:14

Net als de mensen die boos worden als ze van het gas moeten als je voorrang neemt vanuit een zijweg van rechts (geen uitrit, geen voorrangsweg oid, het is gelijkwaardig kruispunt in een 30-zone, waar mensen massaal met 50 langs knallen).

1: ga 30 rijden ipv 50, dan hoef je ook niet van 't gas.
2: leer de voorrangsregels.

Door Tweakers user RoadRunner84, woensdag 19 mei 2010 16:23

woekele schreef op woensdag 19 mei 2010 @ 16:14:
Net als de mensen die boos worden als ze van het gas moeten als je voorrang neemt vanuit een zijweg van rechts (geen uitrit, geen voorrangsweg oid, het is gelijkwaardig kruispunt in een 30-zone, waar mensen massaal met 50 langs knallen).

1: ga 30 rijden ipv 50, dan hoef je ook niet van 't gas.
2: leer de voorrangsregels.
idem

Door Tweakers user Cybje, woensdag 19 mei 2010 16:38

Wat leer je hiervan? Inderdaad, je moet een unieke auto hebben!

Ik probeer bij files ook altijd een beetje aan de kant te staan, zodat motorrijders er tussendoor kunnen. Kost mij geen moeite en motorrijders zijn er blij mee :) Zelf rijd ik niet motor ... dat zou namelijk mijn dood worden.

Door Tweakers user sinner2stroke, woensdag 19 mei 2010 16:44

Wat voor motor heb je?

Door Tweakers user Tsurany, woensdag 19 mei 2010 17:07

Daarom rij ik standaard tegen de middenstreep aan bij twee rijbanen, fuck die motor rijders!

Nah meestal rij ik in het midden van mijn rijbaan tot een motorrijder voorbij komt, dan denk ik opeen dat uitwijken wel zo netjes is. Tja zit je zelf niet op een motor denk je daar niet zo snel aan.

Door Tweakers user elmoxx, woensdag 19 mei 2010 18:09

ik zal geen foto in de blog plaatsen, maar bij deze een link.


Door Tweakers user BaRF, donderdag 20 mei 2010 08:24

haha herkenbaar stukje! (muw van de boze witte helmrijder :+) Ah wees blij dat ie je spiegel er niet afgetrapt heeft ;)

Door Tweakers user YPACCuitVenlo, donderdag 20 mei 2010 08:32

Ik hou zelf geen rekening met motorrijders in het speciaal. Helemaal links staan op de linkerbaan of helemaal rechts op de rechterbaan, sorry daar ga ik niet aan beginnen.

Motorrijders zien dat vaak als een grote uitnodiging om echt met een noodvaart tussen de auto's te rijden met al het gevaar van dien. Ik heb het zelf ook wel eens zien misgaan, motorrijder die met minstens 50 km/uur tussen de auto's doorreed, auto wisselde van baan en ja hoor meneer kon niet meer remmen en schoof tegen de auto aan en had zelf ( overduidelijk ) een gebroken been.

Ik bescherm de motorrijders juist door wel wat ruimte open te laten ( het mag in NL dus wie ben ik om dat genot te saboteren ) maar niet heel ruim zodat snelle Jelles gedwongen worden om af te remmen tijdens het passeren.

Noem me associaal maar ik doe het voor hun bestwil.

Door Tweakers user bartijn2, donderdag 20 mei 2010 10:21

@ YPACC
Ik geef je groot gelijk!
Ik rij zelf ook motor maar probeer wel met een max verschil van 10 tot 15 tussen de auto's door te rijden. Ik schrik zelf ook altijd weer als ik niet goed opgelet heb en er komt weer zo'n laagvlieger met een onmogelijke snelheid rechts langs me heen door de file.
Maar wel tof dat je aan de kant gaat !

Door Tweakers user elmoxx, donderdag 20 mei 2010 14:28

bartijn2 schreef op donderdag 20 mei 2010 @ 10:21:
@ YPACC
Ik geef je groot gelijk!
Ik rij zelf ook motor maar probeer wel met een max verschil van 10 tot 15 tussen de auto's door te rijden. ....
10 tot 15 cm?
hahah ok, km/h natuurlijk :)

Door Tweakers user Thinkreal_, vrijdag 21 mei 2010 19:22

Zat zeker in een mid-life crisis :Y)
Erg leuk blog om te lezen!
Verslaving aan motoren, ja ik ken het min of meer, alleen ben ik 'minderjarig' en heb ik het met brommers :+

Een van mijn lievelingsbegrippen, omdat ik er nog geen last van heb!

[Reactie gewijzigd op vrijdag 21 mei 2010 19:23]


Door Tweakers user AMD1800, zaterdag 22 mei 2010 08:35

wat een vent. Volgende keer moet je hem vragen of ie van de politie is. Chagrijnige bemoeial, bah.

Reageren is niet meer mogelijk