Helaas, nu moet ik wel een nieuwe!

Door elmoxx op dinsdag 8 juni 2010 14:05 - Reacties (10)
Categorie: Algemene praat, Views: 5.128

Neey, deze blog gaat niet over de nieuwe Iphone.
.

Ik houd van uitdagingen, zeker op sportief vlak. Komende zomer staat zo bijvoorbeeld rondje om Texel weer op het programma. De New York marathon gaat hem – ondanks eerdere plannen - niet worden omdat mijn knie toch wat meer kuren vertoond dan verwacht en omdat ik vlak nadat ik besloten had me hier voor in te gaan zetten, ontdekte dat ik vader zou worden.

Dat vader worden is gelukt inmiddels :). Zie ook hier.

De sportiviteit loopt echter nog steeds wat achter op schema. Hardlopen is sinds de vele knie-problemen op een wat lager pitje komen te staan. Squashen is het enige dat ik nog minimaal 1 x in de week doe. Te weinig beweging, ik wordt er gek van!

In het verleden heb ik veel gefietst, zowel op de mountainbike, op de racefiets als op de stadsfiets. Alledrie stonden ze in de schuur op me te wachten en alledrie zijn ze in het verleden meermaals gebruikt. Sinds de komst van een motorfiets is dat echter snel minder geworden, en sinds de komst van een vaste baan met veel reistijd werd het nog minder.

Met de mountainbike zijn zelfs uitgebreide vakanties gefietst.. Inc. tent een keer
het rondje: Engeland - Noorwegen - Denenmarken - Duitsland - thuis en ook een keer
naar de middenlandse zee en terug. Het fietsvirus zit er dus nog wel in. Nu het weer beter weer wordt begint het te kriebelen en ‘waarschijnlijk vinden mijn knieen fietsen wel oké’.... Vandaar dat ik afgelopen week de racefiets weer uit de schuur trok om als hernieuwde kennismaking met het racefietsen een klein ommetje te gaan doen.

Sporten kost energie, maar ik krijg er ook energie van. Door het plan alleen al belande ik snel in de juiste mood. Dus zodra ik een paar uurtjes vrij had is de racefiets uit de schuur getrokken. Bandjes er weer in en hup het piepkleine noodtasje gevuld met 2 bandenlichters, een reservebandje, een briefje van €10 en een imbussleutel-zakmes.

Huh?, dat was duidelijk automatisme. In mijn hoofd zag ik ineens wat mijn ogen even daarvoor registreerden.. 'Zit er nou een scheur in mijn frame?' Gelukkig had ik het goed gezien, er zit een scheur in de balhoofdbuis :( . Gelukkig omdat ik het niet prettig vind om voorover op het asfalt te landen, vervelend omdat het fietsen nu geen doorgang kan vinden.
.

De mountainbike is de afgelopen jaren echt verwaarloosd en sinds de laatste fietsvakantie zit er zelfs een gebroken achteras in. Dat is op het moment niet meer de fiets om lekker op te fietsen. Helaas, nu moet ik een nieuwe fiets, een racefiets om precies te zijn.

Grote kans dat deze blog nog een vervolg krijgt…

Volgende: aankondiging: Project Bloemtafel 06-'10 aankondiging: Project Bloemtafel
Volgende: Zo, tsssk. Belachelijk! 05-'10 Zo, tsssk. Belachelijk!

Reacties


Door Tweakers user lexi, dinsdag 8 juni 2010 14:31

Gast, hoe doe je dat dan? "uit je fiets scheuren"?

Door Tweakers user elmoxx, dinsdag 8 juni 2010 14:35

lexi schreef op dinsdag 08 juni 2010 @ 14:31:
Gast, hoe doe je dat dan? "uit je fiets scheuren"?
Ik begrijp dat ik de tekst beter kan wijzigen in: Zit er nou een scheur in het frame van mijn fiets?

Wist ik maar hoe ik het voor elkaar gekregen heb, dan zou ik dat de volgende keer namelijk voorkomen. :)

Door Tweakers user mvdam, dinsdag 8 juni 2010 14:55

Je kan natuurlijk ook even kijken of iemand die kan lassen de scheur dicht kan lassen voor je :)

Door Tweakers user elmoxx, dinsdag 8 juni 2010 15:04

mvdam schreef op dinsdag 08 juni 2010 @ 14:55:
Je kan natuurlijk ook even kijken of iemand die kan lassen de scheur dicht kan lassen voor je :)
Je hebt helemaal gelijk. Ik was zelfs al gestart om alle onderdelen van de fiets te halen zodat die evt hergebruikt kunnen worden. Soms heb je ook gewoon een smoes nodig om iets nieuws te kopen ;)

Maar zijn er in de omgeving van Almere toevallig mensen die goed alluminium kunnen/willen lassen?. Plaatjes van de scheur vind je hier. (je ziet vanzelf de 3 foto's van de gele fiets

Door Tweakers user postbus51, dinsdag 8 juni 2010 15:25

scheur yzer , ouderwetse metaalmoeheid

Sporten kost energie, maar ik krijg er ook energie van , dit geld oooook voor de fiets :*)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 8 juni 2010 15:26]


Door Tweakers user MMaI, dinsdag 8 juni 2010 16:07

komende zomer gaat ondergetekende de end-to-end fietsen dus het fietsvirus is niet onbekend ;)
overigens kan ik je afraden om het alu te laten lassen, scheuren in je frame duiden altijd op grotere problemen, deze plek lassen betekend dat er binnenkort een stuk erboven of eronder afscheurt

Door Tweakers user googletje, dinsdag 8 juni 2010 17:21

Het fietsvirus is op meer plekken aanwezig
Ik ben van plan om naar Sziget festival, Budapest te fietsen

Helaas is mijn fiets vorige week gestolen... dus dat wordt wel een nieuwe regelen.

Door japo, dinsdag 8 juni 2010 18:01

Oef dat viel weer mee, gelukkig geen fanboy aan het woord..

Door Tweakers user elmoxx, dinsdag 8 juni 2010 19:28

MMaI schreef op dinsdag 08 juni 2010 @ 16:07:
komende zomer gaat ondergetekende de end-to-end fietsen dus het fietsvirus is niet onbekend ;)
overigens kan ik je afraden om het alu te laten lassen, scheuren in je frame duiden altijd op grotere problemen, deze plek lassen betekend dat er binnenkort een stuk erboven of eronder afscheurt
Je haalt nu precies mijn enige echt goede argument aan om een nieuwe te willen: Als het nu hier een probleem is, dan komt binnenkort de volgende plek :( Is het frame dan echt nog te vertrouwen?

Door Tweakers user mvdam, dinsdag 8 juni 2010 19:45

elmoxx schreef op dinsdag 08 juni 2010 @ 19:28:
[...]


Je haalt nu precies mijn enige echt goede argument aan om een nieuwe te willen: Als het nu hier een probleem is, dan komt binnenkort de volgende plek :( Is het frame dan echt nog te vertrouwen?
Eventueel kun je natuurlijk ook kijken of je een nieuw busje eraan kunt laten lassen, maarja, dan ben je misschien wel weer verder van huis al als dat je een nieuwe fiets zou kopen in tijd en geld. :P

Reageren is niet meer mogelijk