Helaas, nu moet ik wel een nieuwe!

Door elmoxx op dinsdag 8 juni 2010 14:05 - Reacties (10)
Categorie: Algemene praat, Views: 5.109

Neey, deze blog gaat niet over de nieuwe Iphone.
.

Ik houd van uitdagingen, zeker op sportief vlak. Komende zomer staat zo bijvoorbeeld rondje om Texel weer op het programma. De New York marathon gaat hem – ondanks eerdere plannen - niet worden omdat mijn knie toch wat meer kuren vertoond dan verwacht en omdat ik vlak nadat ik besloten had me hier voor in te gaan zetten, ontdekte dat ik vader zou worden.

Dat vader worden is gelukt inmiddels :). Zie ook hier.

De sportiviteit loopt echter nog steeds wat achter op schema. Hardlopen is sinds de vele knie-problemen op een wat lager pitje komen te staan. Squashen is het enige dat ik nog minimaal 1 x in de week doe. Te weinig beweging, ik wordt er gek van!

In het verleden heb ik veel gefietst, zowel op de mountainbike, op de racefiets als op de stadsfiets. Alledrie stonden ze in de schuur op me te wachten en alledrie zijn ze in het verleden meermaals gebruikt. Sinds de komst van een motorfiets is dat echter snel minder geworden, en sinds de komst van een vaste baan met veel reistijd werd het nog minder.

Met de mountainbike zijn zelfs uitgebreide vakanties gefietst.. Inc. tent een keer
het rondje: Engeland - Noorwegen - Denenmarken - Duitsland - thuis en ook een keer
naar de middenlandse zee en terug. Het fietsvirus zit er dus nog wel in. Nu het weer beter weer wordt begint het te kriebelen en ‘waarschijnlijk vinden mijn knieen fietsen wel okť’.... Vandaar dat ik afgelopen week de racefiets weer uit de schuur trok om als hernieuwde kennismaking met het racefietsen een klein ommetje te gaan doen.

Sporten kost energie, maar ik krijg er ook energie van. Door het plan alleen al belande ik snel in de juiste mood. Dus zodra ik een paar uurtjes vrij had is de racefiets uit de schuur getrokken. Bandjes er weer in en hup het piepkleine noodtasje gevuld met 2 bandenlichters, een reservebandje, een briefje van §10 en een imbussleutel-zakmes.

Huh?, dat was duidelijk automatisme. In mijn hoofd zag ik ineens wat mijn ogen even daarvoor registreerden.. 'Zit er nou een scheur in mijn frame?' Gelukkig had ik het goed gezien, er zit een scheur in de balhoofdbuis :( . Gelukkig omdat ik het niet prettig vind om voorover op het asfalt te landen, vervelend omdat het fietsen nu geen doorgang kan vinden.
.

De mountainbike is de afgelopen jaren echt verwaarloosd en sinds de laatste fietsvakantie zit er zelfs een gebroken achteras in. Dat is op het moment niet meer de fiets om lekker op te fietsen. Helaas, nu moet ik een nieuwe fiets, een racefiets om precies te zijn.

Grote kans dat deze blog nog een vervolg krijgt…

Zo, tsssk. Belachelijk!

Door elmoxx op woensdag 19 mei 2010 15:37 - Reacties (19)
CategorieŽn: Algemene praat, En dan?, Views: 5.120

Na anderhalf uur file-rijden was ik gister toch al halverwege! Met reeds 26 km op de tripteller zat ik eindelijk op de A1 tussen Diemen en Muiden. Nog maar 1 wisseling van snelwegen en dan zou Almere toch echt snel bereikt kunnen worden. Hů, nog even wat file want de spitsstrook begint verderop.

Ik heb een motor en op dit soort momenten denk ik dan ook steevast: Had ik daar nu maar op gezeten. Voor mijn werk is een motor echter niet ideaal dus toch maar de auto.

Omdat ik zelf een motor heb, durf ik te zeggen dat ik tijdens het autorijden meer dan gemiddeld op de motoren in mijn omgeving let. Het typerende rijgedrag en de dingen waar je je als motor-rijder zo aan ergert, die ken ik immers. Je zult me daarom tijdens files bijvoorbeeld altijd maximaal links op de linkerbaan vinden als ik in de auto zit, gewoon zodat motoren makkelijker en veiliger door de file kunnen.

Gister zat ik met een muziekje, lekker genietend van het weer, op die linkerbaan te wachten. Het valt me op dat er steeds vaker echt bijzondere motoren tussen de file door zoeven. Zo zag ik variaties van de meest exclusieve Goldwing, maar ook 2 Harley’s en dat leuke kleine suzuki-lesmotortje waar ook ik mijn motorrij-lessen op had. Inderdaad, motoren zijn een soort van virus. Als je er eenmaal aan verslaafd bent, dan raak je dat niet meer kwijt. Meestal staat bij thuiskomst de motor met 2 voorwielen bovenaan op het ‘bijzonderheidslijstje’. Hoewel het ding zich gedraagt als een motor, heeft het een auto-kenteken en ziet het er uit als een brommer.. Gewoon een maf apparaat dus.

Tijdens dit vermoedelijk laatste stukje oponthoud zag ik een totaal witte motor op me af komen om vervolgens naast me te gaan staan. Een mooie BMW, denk ik. Zeker weten doe ik dat niet want de bestuurder van de witte motor had er om de een of andere reden grote behoefte aan mij heel boos aan te kijken. Verbaasd dat ik was keek ik terug met een blik van totale onbegrip. Vrij snel had ik in de gaten dat de motorrijder iets wilde vertellen, hij klopte immers op mijn zijraam. Snel drukte ik op het knopje om het raam van de rechter voorpoortier naar beneden te laten schuiven en terwijl dat gebeurde draaide ik de muziek wat zachter.

‘Waarom reed je zojuist op de vluchtstrook?’ kwam er op snauwende toon uit de witte helm.

• Ik begrijp er niets van. Ik dacht dat ik stil stond,
• Ik heb geen vluchtstrook maar alleen een vangrail aan mijn zijkant,
• Ik heb er niets van gemerkt!
• Ik rijd in een grijze 13-in-een-dozijn-golf, kun je mij niet verwarren met iemand op de meest rechterbaan, waar wťl een vluchtstrook is?
• Hoezo kon je net al last van me hebben, als ik je zojuist nog in mijn spiegel dichterbij zag komen?

Na een paar van dit soort reacties reed de motor ineens weg.. Ik wou dat ik achter hem aan kon.

Huiskamer

Door elmoxx op maandag 10 mei 2010 12:30 - Reacties (20)
Categorie: Algemene praat, Views: 3.306

Nog niet eens zo heel lang geleden heb ik de sleutel van de felbegeerde huiskamer in ontvangst mogen nemen. Gewoon omdat het kan.

Na enige twijfel de sleutel in het slot gestoken en nog geen kwartslag draaien later was daar een nauwelijks hoorbaar klikje. Voordat ik de deur openduwde legde ik mijn oor even te luisteren ‘Wat zou daar toch allemaal gebeuren, en kan mijn tere zieltje dat wel aan?’ Niets te horen, jammer.

Dan de deur maar een stukje openduwen zodat mijn oog vrij zicht heeft op wat zich daarbinnen allemaal afspeelt. Ik zie dat er van alles gebeurt, zo wordt er een ruilspel gespeeld, loopt er een panda in de rondte, mountainbikes staan netjes naast elkaar en de game twister wordt uitbundig gespeeld. Ik hoor ook een discussie over faceboek en moederdag, joh daar gebeurt tenminste wat!

Een ding valt me op: Er mist ook van alles hier.. Zo ook een memorystick, een stok, een SD-kaart en zelfs een harddisc. Deze moeten nog gevonden worden.

.

2 dagen later kwam de familie bij elkaar voor een verjaardagviering en spontaan liep ik tegen 1 van die items op: De stick is zomaar meegekomen naar deze bijeenkomst. :P.

Vandaag wordt de stick weer losgelaten in het wild. Op de rand van Zeeland.

De virtuele tweak-wereld wordt steeds echter. Mooie toevoeging die huiskamer :)

Werk

Door elmoxx op donderdag 18 maart 2010 14:09 - Reacties (27)
CategorieŽn: Algemene praat, Werk, Views: 3.279

Eigenlijk is de naam totaal verkeerd. Het zou Passie moeten zijn.

Bluf!

Door elmoxx op dinsdag 9 maart 2010 14:27 - Reacties (15)
CategorieŽn: Algemene praat, Werk, Views: 3.447

Ken je dat gevoel van dat je eigenlijk niet weet waar je het over hebt? Soms heb ik dat en ik haat dat gevoel. Dan moet ik voor mijn werk de uitstraling hebben alsof ik van de betreffende materie alles weet, maar dat is dan gewoon niet zo. Bluffen is het advies. Lastig, want ik hou niet zo van risico’s nemen.

Is het nou echt slecht om alles precies te willen weten voor je de discussie aan gaat? Iets uitzoeken kost tijd (=geld) maar levert meer kennis op. Ik kan op een later moment dus met meer zekerheid en stelligheid iets brengen. Dat is toch ook wat waard. Om te functioneren heb je helaas niet altijd de tijd die je graag ergens in wilt stoppen. Je moet soms dus wel.


Komende vrijdag heb ik weer eens een functioneringsgesprek en nu al weet ik dat hier over gesproken zal worden. ‘je moet naar de senior-rol toegroeien’, of ‘je krijgt vanzelf meer ervaring/kennis’.. Is bovengenoemde eigenschap voor de 2 gestelde quote’s nou positief of niet?


Komt u maar.. :9


ps.: Er is geen enkele indicatie die er op wijst dat ik mijn baan ga verliezen, ook weet ik dat het management over mijn functioneren tevreden is. Bang voor mijn manager ben ik ook niet. Deze blog is puur bedoeld om te ontdekken hoe iedereen met dit soort zaken omgaat en hoe er over gedacht wordt.