aankondiging: Project Bloemtafel

Door elmoxx op vrijdag 18 juni 2010 12:00 - Reacties (11)
Categorie: Bloemtafel, Views: 5.043

De laatste tijd kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Het lijstje met dingen die ik wil doen op korte of middellange termijn wordt dan ook alleen maar groter.. Meer sporten/fietsen heb ik ook al eerder genoemd . Vandaag is de tijd gekomen om te beginnen met de uitvoer van 1 van de minder fysiek inspannende plannen. Technisch zal het voor mij echter een grotere uitdaging worden..

Ik ga een plan uitwerken om een specifiek type tafel via internet te verkopen.., De Bloemtafel!

Ik hoor je al denken: ‘WTF een bloemtafel, en.. ?’ Dit lijkt een maf plan maar past eigenlijk heel goed. In een combinatie van reeds gelopen geschiedenis, de mensen in mijn omgeving en mijn hobbymatige interesses lijkt het mij juist de perfecte uitdaging. Ik zal hieronder proberen om in een logisch verhaal toe te lichten wat het plan is, hoe het tot stand is gekomen en op welke manier ik het denk uit te voeren.

Beginnen bij het begin:
Inmiddels ben ik getrouwd maar daar aan voorafgaand heb ik haar natuurlijk eerst moeten ontmoeten.. 9 jaar voor dat trouwen kwamen we elkaar tegen op de door ons gekozen vervolgopleiding voor na de middelbare school: Het hout en meubileringscollege (HMC). Op deze school leerden we naast het maken van meubels over houtverbindingen, machinale-technieken, meubelstijlen, autocad (meubels ontwerpen) etc. Na de opleiding met goed gevolg te hebben afgerond is het meubelmaken helaas nauwelijks meer tot uitvoering gebracht. Dit simpelweg doordat we de ruimte en de spullen niet hadden. Kriebelen ja, dat doet/deed het nog steeds..

2 jaar na het afronden van de opleiding zijn we van onze studentenkamers verhuisd naar 1 appartement. Weer 4 jaar later was het dan eindelijk zo ver: Ons eerste huis gekocht in Almere. Omdat het toch wel erg leuk om tussen je eigen meubels te leven, zijn we begonnen met een simpel meubelmaak-projectje: Het maken van onze eigen salontafeltjes. 3 tafeltjes met dezelfde vorm van door elkaar liggende bloemblaadjes. Alle 3 een verschillende hoogte zodat ze los, boven, naast en in elkaar kunnen staan.

Vanaf het moment dat de 3 tafeltjes bij ons in huis staan, hebben we daar zeer veel positieve reacties op gehad. Zowel vrienden als familie hadden vanaf moment 1 interesse. Vanwege het ontwerp vol met afgeronde hoeken en kantjes was het onmogelijk om de tafeltjes machinaal te vervaardigen. De prijs voor 1 tafel zou daarom zo hoog worden dat de meeste van deze vrienden/familie toch geen interesse meer hadden. De te verkopen tafeltjes moeten sterk lijken op onze eigen tafeltjes, maar door een slimmer ontwerp moet het mogelijk zijn om de tafeltjes bijna geheel machinaal te vervaardigen. --> aanzienlijke kostenbesparing!

De machines die voor de realisatie van het tafeltje nodig zijn hebben we zelf niet. Gelukkig hebben we een goed bevriende ex-klasgenoot die zijn eigen meubelmakersbedrijfje is gestart. Hij heeft de spullen en de ruimte en eerlijkheidshalve moet gezegd worden: hij heeft ook wat te weinig klanten omdat marketing niet helemaal zijn ding is.. Hierover pratend was snel een plan gesmeed: Wij zorgen voor de opdrachten en hij zal de tafeltjes fabriceren.

Nu ben ik dus aan zet.
Met het nog te maken nieuwe ontwerp wordt het makkelijk om de tafeltjes gelijk te krijgen, maar ook ontstaat de mogelijkheid om als klant inspraak in het materiaal en de kleur te hebben. Om dit goed te geleiden heb ik besloten dat er een soort van webshop moet komen om de tafeltjes te kunnen zien en vervolgens bestellen.

Met mijn enkel hobbymatige kennis van site-ontwikkeling, fotografie en 3d-modelling denk ik dat er met een flink aantal uren ontwikkeling een mooie simpele site kan ontstaan waarin je direct de tafeltjes in de door jou geselecteerde kleuren en materialen kunt zien. Denk voor een zeer luxe voorbeeld van wat ik wil maar even aan de verschillende car-configurators die er op het net rondzwerven. EfficiŽntie toevoegen en het projectmatig uitwerken van een dergelijk plan zitten verweven in mijn werk. Het stukje markt creŽren en wat daar bij hoort is echter helemaal nieuw.

Gekoppeld aan een simpel contactformulier of bijvoorbeeld een Ideal-betaalmogelijkheid moet dit toch niet al te moeilijk zijn?

Ik zal jullie over de uitvoering van dit plan op de hoogte houden! Foto’s van de tafeltjes en de uitwerkingen voor het hernieuwde ontwerp zullen in volgende blogposts een plekje krijgen!

Nu al interesse of opmerkingen, schroom dan niet om te reageren.

Update: Om een beeld te geven hieronder alvast een paar foto's van de originele tafeltjes. Je ziet op de foto's niet goed de tafelpootjes, maar het moge duidelijk zijn dat de pootjes van tafel 1 precies door de pootjes van 1 van de andere tafeltjes past.

http://www.elmargriet.nl/foto's/tafeltje%20foto's/nummer-1-2.jpg
1 tafeltje los

http://www.elmargriet.nl/foto's/tafeltje%20foto's/nummer-2-2.jpg
3 tafeltjes in elkaar gezet

http://www.elmargriet.nl/foto's/tafeltje%20foto's/nummer-3-2.jpg
3 tafeltjes aan elkaar

http://www.elmargriet.nl/foto's/tafeltje%20foto's/nummer-4-2.jpg
2 aan elkaar, 1 los


2e update: nog 2 laatste foto's van de originele tafeltjes..

http://www.elmargriet.nl/foto's/tafeltje%20foto's/nummer-5-2.jpg
de poten beter in beeld.

http://www.elmargriet.nl/foto's/tafeltje%20foto's/nummer-6-2.jpg
overzichtsplaatje